"Uudtrykte følelser vil aldrig dø. De er begravet i live og vil komme frem senere på grimme måde". Freud. 

"når du bekæmper noget er du forevigt bundet til det. Så længe du bekæmper det, lige så længe giver du det kraft" A.D.Mello.". 

Følelsesbevidsthed.  
Hvad er følelser?
Hvorfor har vi dem?
Hvordan navigere vi med dem i vores liv?
Findes der gode og dårlige følelser?

Vi har alle følelser. 
Alle os mennesker er propfulde af følelser. 
Fra vi bliver født og op igennem livet udvikler vi vores følelsesliv. 
Jo ældre vi bliver, jo større et spektrum af følelser udvikler vi. 
Vi lærere igennem livet flere og flere følelser at kende i os selv.

Bevidstheden og tilgangen til følelser som begreb er egentlig ret ny. Men historisk set har følelser været et begreb, noget som var mentalt og som mest var forbeholdt filosoffer, teologer og tidens tænkere, men det at have følelser (især når vi snakker psykologisk) og "noget der føles svært" og det at det har en vigtig betydning, er først noget som tog fart, midt og sidst i 1800 tallet.
Vores egen Søren Kierkegaard er (så vidt jeg ved!) den der offentligt tager hul på det hele ved at udgive bogen: Begrebet angest. (1844). 
  Det er jo ret vildt, at tage hul på en så grundlæggende følelse, Freud er igang, Wilhelm Wundts opretter psykologiske laboratorium i Leipzig i 1879 og Freuds kollega og elev Otto Rank (psykoanalytiker/filosof) undersøger netop begrebet angst mere indgående(1924) Rank nåede frem til, at angsten er en af de allerførste følelser der bliver "følt" og det sker i selve fødselsøjeblikket! 
Tænk sig. 
Det næste der sker i historien er primært 2.verdenskrig. Kolosale lidelser og traumer forbundet med eftervirkningerne og så selvfølgelig osse psykologiens opblomstrin, gør at man bliver nødt til at se mennesket på en mere sårbar måde, en mere indfølende måde. Der opstår det som kaldes humanistisk psykologi. Det at mennesket er med i en helhed og ikke kun kan forklares i fragtmenter.
  Følelserne bliver en del af "det hele menneske".  Tiden op til i dag har været båret af mange forskellige hovedaktør på den psykologiske scene, masser af bøger og studier i forskellige retninger, men det er faktisk først i 1995, at os almindelige mennesker bliver involveret og det sker med Daniel Goleman: Følelsernes intelligens. Her får vores følelser ligepludselig, en vigtig plads i vores helhed. Man begynder at kunne fortælle os alm mennesker om, hvor vigtig det er både at have kontakt til og kunne navigere i dem. Hvor stor en indvirkning de har på vores liv.

"Man kan ikke rumme en følelse hos andre, man ikke kan rumme hos sig selv". 

Del siden